Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vystihl jste to velice dobře R^

1 0
možnosti

Přestože jich není moc, slétnou se sem a budete uklován.

1 0
možnosti

P67e24t92r 36J96í32l91e50k

11. 1. 2019 8:36

Vidím, jak se setba "světového odborníka" na klima prof. Klause, mnohde ujala, a na vzdory faktům, které vidíme kolem sebe přežívá, přestože sám její rozsévač od svých "nauk" už ustupuje. Smutné...

1 1
možnosti

Jak se ten jeho ústup projevuje?

1 0
možnosti
Foto

Tak problém s mýcením lesů v Česku s následným vlivem na oteplování byl diskutován v literatuře na konci 19. století. Snad každý z nás zažil teplotní rozdíl mezi sluncem prozářenou pasekou a chladným lesem. A pokud si ten rozdíl promítl do rozsáhlejších regionů, tak zcela jistě podlehl "mýtu" o globálním oteplení.

Stejně tak je rozdíl mezi asfaltovou cestou a přilehlými plochami.

Stačí kapka vody navíc, a Bororo ne život, ale smrt. A vy se snažíte tuto domnělou indiánskou moudrost popřít.

2 0
možnosti
Foto

Snad bych dodal, že ani mechanismus tzv. skleníkového efektu není úplně jasný. Četl jsem názory, že jeho efekt je minimální, jestli vůbec nějaký.

2 0
možnosti

A co třeba gravitace příteli?

Také jsem četl názor, že její efekt je minimální, jestli vůbec nějaký...

3 0
možnosti

Víte, třeba s tím ledem v Antarktidě, který se rozšířil o 20%, se to má takhle - polovina Antarktidy je ještě stabilní, ta druhá taje. To tání neprobíhá na povrchu, ale led odtává ze spodní strany, která leží těsně nad povrchem kontinentu. Tahle odtátá voda se dostává na hladinu moře a tam mrzne a tím pádem se led rozšiřuje směrem dál a dál. Zvířata jako tučňáci s tím začínají mít obrovské problémy, protože mláďata nezvládají tuhle prodlouženou cestu k volné hladině.

Zároveň hrozí, že led časem zablokuje volné moře mezi Antarktidou a Jižní Amerikou a studený proud, který dokola proudí kolem Antarktidy, změní svůj směr a vydá se na sever podél amerického kontinentu. To by ovlivnilo celý svět v míře nepředstavitelné...

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za zajímavou informaci, budu se pídit po relevantních podrobnostech. Ale nejen s těmi tučňáky se mi to nezdá. Kdo ví jestli to není z podobných zdrojů jež jsem kritizoval. Třeba k zamlžení doložitelných důkazů o rozrůstajícím se ledu. Od našich krajanů v reportážích nic podobného nezaznělo, tak zatím zůstanu neutrální. Uvidíme, zeptám se v blízkém Brně, mám rád jasno.

0 0
možnosti

I93v19o 42B61o29u53š21e

11. 1. 2019 6:07

Tak jsme se dozvedeli, ze ekoteroristi prideluji granty....

0 1
možnosti
Foto

Jen se potvrdilo, že článek nebyl určen pro nepříliš vzdělané a málo přemýšlivé lidi, popř. jedince trpící sémantickou dyslexií. Polemiku s použitím jiných argumentů bych připustil, ale tady by to byla ztráta času. Měj se fajn.

2 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Sleduji intenzivně sport, čtu knihy i všechno možné co má písmena, vnímám politiku, zajímá mě zeměpis, dějiny, dokumentární a naučné filmy, cestování, věda, moderní technologie atd.

Seznam rubrik