Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neodbytný oligarcha strůjcem permanentní krize

Pokud ČSSD bude konzistentní a nepřipustí spolupráci s obviněným z podvodů a jeho spin doctoring (manipulace davů), mohlo by to znamenat konec nedůvěryhodné figury v čele vlády v demisi a s ním zanedlouho i zbytečné firmy ANO.

Na úvod si dovolím citovat z jiných zdrojů. MUDr. Jan Hnízdil na svých přednáškách mimo jiné rád mluví o knize dvou amerických psychologů: Hadi v oblecích aneb psychopat jde do práce. Ti exaktním způsobem zjistili, že mezi politiky a vysokými manažéry je mnohem vyšší procento nebezpečných psychopatů než ve federálních věznicích USA. Ovšem z vnějšku to na první pohled nepoznáte, neb jsou zpravidla inteligentní, vzdělaní a dokonale oblečení. Jenže také draví, bezcitní, bezohlední - lidské bestie. Psychopatie vlastně není nemoc, jen jim chybí kus mozku (prokázáno magnetickou rezonancí), tzn. centra pro svědomí, soucit, zodpovědnost a spolupráci. My rozumíme lidem s ostatními vrozenými poruchami, ale nechápeme jak se může někdo narodit se zmrzačeným charakterem, absencí empatie, neprožívající emoce, o kterých se naučil jen mluvit. Podobně zachází se slovy jako svoboda, demokracie, jež pro něj mají prázdný obsah, i když je také schopen o nich mluvit. Patologický společenský systém založený na dravosti, hromadění majetků, neustálém hospodářském růstu či vyčerpávání zdrojů tyto psychopaty přitahuje a generuje. O kom to mluvím? My nesmíme ani naznačovat.

Obecně v kyberprostoru je z názorů transparentně vidět jak lidé využívají knihy, tisk, televizi a internet. Například osoby inteligentnější tyto zdroje informací použijí k sebevzdělávání, kdežto ty ostatní vrstvy spoluobčanů spíše k nějakému způsobu zábavy a pak ničemu nerozumí. Mluvím o inteligenci, nikoliv o tzv. vzdělání, protože dosažení certifikátů o maturitě či diplomu v podstatě vypovídá jen o trpělivosti dotyčných k absolvování daných kursů, nebo o dostatku prostředků, ale už ne úplně o IQ a schopnosti analyzovat a vnímat opravdový život. Obzvlášť jsou-li krmeni neurvalými soukromými bulvárními televizemi v čele s vrcholně trapným moderátorem samoukem z Barrandova.

Nyní je zřejmé, že prezident Zeman měl částečně pravdu, když kdysi více než 3/4 občanů ČR označil za hlupáky. Podle loňských voleb mu to ale až tak úplně nevyšlo, protože politickou divizi Agrofertu - firmu ANO - toho bývalého bolševika, prokazatelného lháře, registrovaného agenta StB a obviněného z různých podvodů do sněmovny volilo jen 29% voličů, což je reálně cca 18% z oprávněných (1.500.000 z 8.400.000).

Bývalý ministr financí, který ani neuměl sestavit rozpočet, aby mu někdy vyšel, přivlastňující si ekonomické a sociální úspěchy ČSSD z posledních let, vykradač programů ODS, KDU-ČSL, ČSSD i Pirátů, který se ani za 7 let v politice nenaučil, že v koalici nutno s partnery zacházet ne jako s přívažkem, ale jedině rovnocenně, se nemůže s nikým normálním domluvit na vládě s důvěrou. A propos, při velké konjunktuře průmyslu a ekonomiky v celé Evropě i vyspělých státech světa by zde ministrem financí mohla být moje babička a nemohla by ani bez ekonomického vzdělání téměř nic pokazit! Nakonec odvolaný šéf MF na stav ekonomiky neměl sebemenší vliv. I když, v oblasti investic se to dá pokazit, jestliže si ona osoba obviněná z podvodů hledí více zájmů svých než národních. Čistě z hlediska čísel byl jiný kabrňák obecně nenáviděný a nic neslibující Kalousek - v době USA znovu vyvolané ještě větší světové krize než byla po "Černém pátku" v roce 1929. A to nevolím TOP 09! Nejenže nás brilantně provedl onou světovou krizí (2008-2013), ale dokonce v té době dosáhl větších domácích investic než ten břídil na ministerstvu financí v minulém volebním období při optimálních podmínkách vzestupu ekonomiky. Ten se navíc ještě drze chlubí cizím peřím z dílny ČSSD (také nevolím) - důchody, platy státních zaměstnanců, zdravotnictví atd.

Ač tady v Evropě díky Lisabonské smlouvě, kterou v EU asi jediný odmítal podepsat president Klaus, evidentně hrozí vznik IV. říše (dlouhá desetiletí, už na konci války plánované), tak našemu zlomocnému ministerskému předsedovi v demisi je to jedno, protože jediné o co mu jde jsou zisky. I kdyby ta "říše" až tak úplně nevyšla a náhodou by se podařila hedvábná stezka (EU-Moskva-Peking), tak to také přivítá, jelikož by se rozšířily trhy. Zájem místních lidí je mu úplně volný a to i co se týče migrace. Pro nás muslimové jsou lidé, kdežto pro ně jsme my bílí křesťané pouze otroci. Ovšem pro ekonomické devianty typu bývalých kolonizátorů, americké podnikatele i našeho oligarchu je to naprosto nepodstatné. Jen dodám zdánlivě nesouvisející informaci, že potravinářský průmysl je prvním krokem k ovládnutí a vydírání států.

Kdyby sociální demokrati naletěli na nějaký další slib bez písemné dohody o nemožnosti přehlasování ve vládě (standardní prvek koalic vždy a všude) i bez MV, MF či odstoupení velitele ANO, tak by se znemožnili asi už navždy. Stačí když trestuhodně nezužitkovali velmi příznivé výsledky ekonomiky v době své vlády. Zamlouvá se mi celou dobu konzistentní postoj ODS, KDU-ČSL, STAN, Pirátů i TOP 09, že s trestně stíhanou osobou, ostudou v celé Evropě, nelze jít do vlády. Pokud by rudý oligarcha, stvořitel dlouhodobé politické krize, přece jen zabalil své neutuchající mocenské ambice, tak jsme z toho venku.

Také bych rád připomněl slova prvního republikánského prezidenta Abrahama Lincolna z 19. století: "Svoboda bez poslušnosti je zmatek, ale poslušnost bez svobody je otroctví". Pro mě z toho vyplývá, že plánovaný feudalismus s lidskou tváří v naší republice, která má zatím ústavní parlamentní demokracii, si v provedení zlomocného oligarchy, ekonomického mystifikátora a vykradače obousměrných programů i úspěchů, prostě nepřeji! S nedůvěryhodnou personou v čele pokusů o marné sestavení vlády nemá situace řešení. Natož po předčasných volbách, po kterých by možná 1-3 strany odpadly (spíše ne), ale politický pat by se v případě setrvání prolhaného vůdce v čele mocenské firmy ANO a servilní vlády možná jen přenesl o pár měsíců dál. Jenže my demokrati nezoufáme, vždyť i těm nejzarytějším (18%) "momentálně zaostalým" už musí být aspoň trochu jasné, že s tímto strůjcem současné politické krize to náš stát nevyhraje.

Autor: Miroslav Šabatka | čtvrtek 19.4.2018 8:21 | karma článku: 25,25 | přečteno: 798x
  • Další články autora

Miroslav Šabatka

Současná válka kontra odporná vzpomínka

Nejsem si jistý, zda bych měl v rámci osvěty sdělovat své osobní zkušenosti a názory i skrytým či zavilým obdivovatelům nepřátelské země a domácí páté koloně, šířící přehršli dezinformací o napadené Ukrajině. Nicméně zkusím to.

15.12.2022 v 10:54 | Karma: 23,58 | Přečteno: 805x | Diskuse| Společnost

Miroslav Šabatka

Projev z Říše zla o další anexi území Ukrajiny

Tak jsem sledoval nemocného, starého a k smrti vyděšeného mužika, který smotal do nesrozumitelného mixu dějiny 20. století a bylo na něm vidět, že jeho imperiální sny v dvojjediné roli cara a generálního tajemníka SSSR se hroutí.

1.10.2022 v 5:16 | Karma: 31,09 | Přečteno: 735x | Diskuse| Politika

Miroslav Šabatka

Návrat SSSR nebo konec?

Jelikož jsem jako dítě zažil 21. srpen 1968 s šíleným probuzením při němž nám hlídající babička s pláčem sdělila - vstávejte, začala válka, napadli nás Rusáci - tak od té doby nevěřím vládě "Azbuků" ani dobrý den.

15.5.2022 v 9:34 | Karma: 28,18 | Přečteno: 749x | Diskuse| Společnost

Miroslav Šabatka

Onkologická volební kampaň z našeho zdravotního pojištění

Jak už jsme asi zvyklí, drzost nepřijatelného sociopata zřejmě nezná mezí. Teď nám s nestydatostí sobě vlastní sdělil, že přes zdravotní pojišťovny si klidně může dělat předvolební kampaň, protože brožuru o prevenci vymyslel on.

16.9.2021 v 1:26 | Karma: 20,90 | Přečteno: 412x | Diskuse| Společnost

Miroslav Šabatka

Mami, ahoj

Není mnoho bolestnějších události než ztratit rodiče, obzvlášť mámu, která nás i se 2 sourozenci porodila. Stát se sirotkem je strašné i v mém zdánlivě pokročilém věku - nyní 64 let.

9.9.2021 v 15:27 | Karma: 17,62 | Přečteno: 360x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Sleduji intenzivně sport, čtu knihy i všechno možné co má písmena, vnímám politiku, zajímá mě zeměpis, dějiny, dokumentární a naučné filmy, cestování, věda, moderní technologie atd.

Seznam rubrik